Is de BENG-norm het eindpunt?

Het EU project AZEB (link naar azeb.eu) (Affordable Zero Energy Buildings) ontwikkelt de Europese integrale methodiek om een betaalbare BENG te ontwikkelen, een (bijna) energieneutrale woning. De nieuwe methode zal leiden tot meer kostenefficiëntie bij energieneutraal bouwen en voor de gebruiker tot meer waarde voor minder geld.

Harrie Beernink, teamlid AZEB, geeft een kleine inkijk welke wetgeving nog gaat komen en hoe bedrijven hierop kunnen participeren.

Achtergrond

AZEB loopt tussen mei 2017 en oktober 2019 en ontwikkelt met 8 partners uit 6 landen de integrale methodiek om betaalbaar een BENG te ontwikkelen, die de gewenste prestaties levert op elk relevant vlak: energie, comfort, gezondheid, milieu en financieel. Extra uitdaging: de methodiek moet eenvoudig te gebruiken zijn door elke belanghebbende in alle bouwfasen. In Nederland doet vereniging DNA in de Bouw mee aan dit ambitieuze project. DNA is tevens de projectleider.

Deze informatie is voor professionals maar ook voor voorlopers die interesse hebben in betaalbaar duurzaam wonen en werken.

Linken

www.azeb.eu

www.dnaindebouw.nl

www.groenerbouwen.nl

 

 

UA-73058409-1